Sportmassage

Sport, of het leveren van een sportprestatie, is steeds meer ondenkbaar zonder aanwezigheid van een goede sportmedische begeleiding. De hoge eisen die aan de huidige sportman(vrouw) gesteld worden, vragen om een goede conditie. Hiervoor is naast een goede training een goede begeleiding nodig in de vorm van massage en sportverzorging.

De sportmasseur is de onmisbare steun en toeverlaat voor en na de wedstrijd en training. Hij is onmisbaar vanwege zijn kennis van verzorging en massage, maar ook als vertrouwenspersoon.

De benaming Sportmassage wekt de indruk dat het werkterrein van een sportmasseur beperkt is tot sportmensen. Niets is echter minder waar. Een sportmasseur mag iedereen masseren, mits deze gezond is. Tegenwoordig behandelt de sportmasseur/masseuse steeds meer klanten die komen voor een fitness- of ontspanningsmassage.

Het diploma Sportmassage kan een belangrijke uitbreiding van werkzaamheden geven voor b.v. schoonheidsspecialistes, zweminstructeurs, personen werkzaam in de zorgsector etc. Heel regelmatig wordt onze opleiding benaderd door sportverenigingen, sauna’s etc. die op zoek zijn naar een sportmasseur/ masseuse.

De cursus Sportmassage leidt jou op tot erkend sportmasseur.

Inhoud:
Theorie Anatomie
Theorie Fysiologie
Theorie Historie
Praktijk EHBO
Praktijk Sportmassage
Praktijk tapingen en bandages

Vakken:
De lessen bestaan uit de vakken: Massage (theorie en praktijk), Verzorging (theorie en praktijk), Anatomie, Fysiologie en Sporthygiëne. Een cursusdagdeel bestaat altijd uit 2 uur theorie en 2 uur praktijk. De theorie wordt gedurende het cursusjaar getoetst, via 4 MC (multiple-choise) toetsen. De praktijktoets bestaat uit het tijdens de cursus behalen van het diploma CPR/AED, een praktijktoets Zorgverlening bij Accuut Sportletsel (ZASL) en een praktijktoets Massage. De opleiding wordt afgesloten met een extern praktijkexamen Sportverzorging.

Leermiddelen:
In het cursusgeld is een vergoeding opgenomen voor de benodigde boeken en materialen, welke de cursusstof dekken.

Mogelijkheden:
De mogelijkheden voor de bezitters van het diploma Sportmassage zijn divers. In de eerste plaats natuurlijk het werken in de sportwereld, of men kan zich vestigen met een eigen praktijk. Veel podologen, schoonheidsspecialisten, verpleegkundigen, bejaardenverzorgers, leraren Yoga en Mensendiecktherapeuten ervaren de opgedane kennis tijdens de cursus Sportmassage als een zeer waardevolle aanvulling.

Ook wordt de opgedane kennis vaak gezien als een zeer solide basis om zich verder te ontwikkelen op het gebied van reflexzonemassage, shiatsu en verdere alternatieve geneeswijzen.

Vooropleiding:
Een vooropleiding op mavo/lbo niveau (hoewel niet voorgeschreven) wordt gewenst geacht. De cursisten dienen er echter wel op bedacht te zijn, dat het niveau vergelijkbaar is met MBO 4 niveau.  Een gezonde dosis doorzettingsvermogen is echter het meest wenselijk, aangezien er naast het volgen van de lessen thuis geoefend en gestudeerd moet worden.

Betaalopties:
1x € 1,350,- + €220,- examengeld
4x € 375,- + €220,- examengeld

Inbegrepen
: Lesmateriaal, massageolie, bandage en taping materiaal.

Duur :  circa 30 weken, 4 uur les p/wk, 3 uur zelfstudie p/wk

Examen:
Het examen bestaat uit twee delen, een theoretisch- en een praktisch gedeelte. Het theoretisch gedeelte is schriftelijk en wordt volgens het modulair systeem in het verloop van de cursus afgenomen met behulp van meerkeuzevragen. U kunt alleen aan het praktijkexamen deelnemen als u voor het schriftelijk gedeelte en de praktijktoetsen een voldoende heeft behaald.

Diploma:
Na behalen van de examens krijgt u een diploma sportmassage en licentie voor 4 jaar

Geïnteresseerd?

U kunt uzelf hier gelijk inschrijven. Inschrijven