Op deze pagina vind je informatie over de verschillende opleidingen en cursussen die wij aanbieden.
Naar aanleiding van de Corona crisis volgen wij net als andere organisaties de richtlijnen van het RIVM om verdere verdere verspreiding van het virus te minimaliseren. De bestaande cursussen en workshops gaan vooralsnog gewoond door, een mondkapje is vanaf nu verplicht!


Opleiding sportmassage

Sport, of het leveren van een sportprestatie, is steeds meer ondenkbaar zonder aanwezigheid van een goede sportmedische begeleiding.
De hoge eisen die aan de huidige sportman(vrouw) gesteld worden, vragen om een goede conditie. Hiervoor is naast een goede training een goede begeleiding nodig in de vorm van massage en sportverzorging.
De sportmasseur is de onmisbare steun en toeverlaat voor en na de wedstrijd en training.
Hij is onmisbaar vanwege zijn kennis van verzorging en massage, maar ook als vertrouwenspersoon.

Wil je meer weten?

Blessurepreventie

Ervaringen vanuit het werkveld hebben aangegeven dat er voor bepaalde groepen van sportmasseurs een aanvulling wenselijk is op de kennis. Er hebben zich veranderingen voorgedaan in het gehele sportbegeleidingsgebeuren. De door de VOS-erkende opleidingen zijn daarom tot een vervolgopleiding gekomen. Deze vervolgopleiding wordt de applicatiecursus “Blessurepreventie” genoemd. Op het gebied van de blessurepreventie ligt een duidelijke taak voor de sportmasseur, daar deze het dichtst bij de sporter staat.

Wil je meer weten?

Medical taping

Aplicatiecursus voor specialisten die de nodige anatomische kennis reeds hebben worden opgeleid om met kyniso tape te werken.
Deze bijzondere tape heeft veel mogelijkheden voor veel verschillende klachten en wordt tegenwoordig veelvuldig gebruikt in de sport.

Wil je meer weten?

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een methode waarbij met verschillende handgrepen invloed wordt uitgeoefend op het Lymfatisch systeem.
Wij zijn namelijk van mening dat deze behandelingsmethode zeer geschikt is als toepassing binnen de sportmassage.
Bijvoorbeeld bij zware oververmoeidheid kan er sprake zijn van een contra-indicatie binnen de sportmassage, maar kan juist een indicatie zijn voor Manuele Lymfedrainage.

Wil je meer weten?

EHBO

EHBO staat voor "Eerste hulp bij ongelukken". Er kunnen zich onverwachte situaties ontstaan waarbij het heel gunstig zou zijn als er iemand in de buurt is die beschikt over een EHBO diploma. Met behulp van een EHBO cursus kan iemand adequate hulp verlenen bij stoornissen in het bewustzijn, de ademhaling en bij letsel en bij een shock.

De cursus wordt gegeven volgens de richtlijnen van het Oranje Kruis en worden afgesloten met een examen.

Naast het diploma EHBO, bieden we ook een specifieke EHBO-certificaat aan, namelijk EHBO aan kinderen.
 


Stoelmassage

Binnenkort gaan we starten met de cursus stoelmassage!

Bij stoelmassage gaat het om een 'drukmassage' van nek, rug, schouders, armen en handen. Hierbij wordt er een speciaal ontwikkelde massagestoel gebruikt waarop de behandelingen worden uitgevoerd. De behandelingen duren circa 20 minuten en u kunt uw kleding gewoon aanlaten. De massage vindt plaats 'door de kleren heen'.

Nieuwsgierig?
Neem gerust contact met ons op. Dit kan op telefoonnummer: 06-22564473 (Jan Douma).

 


Hotstone sportmassage

Een Hotstone massage is een massage van het lichaam met stenen van ongeveer 45 graden Celcius. De hitte en de 'druk' van de stenen dringen diep door in de spieren. De hot stone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie.