Stoelshiatsu

Een aantal beroepsgroepen in onze maatschappij kampt met lichamelijke klachten die het gevolg zijn overbelasting bij hun beroepsuitoefening. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kappers, verzorgenden en beeldschermwerkers. Ook een hoge werkdruk in het algemeen leidt vaak tot lichamelijke klachten.

Motivatie
Een goede preventie tegen de genoemde klachten is een goede massage. Helaas kun je een algemene, preventieve massage niet overal geven. Ook ontbreekt vaak de tijd om een therapeut te bezoeken. Toch is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan spierontspanning en stressreductie. Dit in het belang van de gezondheid van de werknemer. Uiteraard heeft ook de werkgever een groot belang. Ziekteverzuim is een grote kostenpost voor bedrijven.

Wat, waar en hoe?
Antsje de Boer, freelancer bij Dutch Bodywork Academy, heeft daarom de afgelopen 12 jaar een uiterst effectieve stoelmassage ontworpen en uitontwikkeld. Deze behandeling is geënt op shiatsutherapie en wordt uitgevoerd op een daarvoor ontworpen stoel. De cliënt hoeft zich daarbij niet te ontkleden. Deze behandeling is dus bij uitstek geschikt om binnen een bedrijf te worden toegepast. Vanwege de aangegeven achtergrond noemen we deze behandeling StoelShiatsu. De stoelbehandeling gaat dit voorjaar gegeven worden binnen onze sportmassageopleiding, door docenten Antsje de Boer en Rianneke Balkenende.

Data, locatie en kosten
De cursus zal plaats vinden op zeven dinsdagavonden  van 19.00 – 21.30 uur.
Data in 2023:
– 7 maart
– 14 maart
– 21 maart
– 28 maart
– 4 april
– 16 mei
– 23 mei

De lessen vinden plaats op locatie:
Loopsportcentrum
Regattaweg 5
9731 AJ Groningen.

De kosten bedragen € 440,-. Een cursusmap ontvang je op de eerste cursusavond.
We gaan ervan uit dat de cursusdeelnemers zelf over een massagestoel beschikken en meenemen naar de cursus.

Voor meer informatie rondom stoelbehandeling zie: Stoelbehandeling – Rilegs
Met dank aan DBA.

Geïnteresseerd?
U kunt uzelf hier gelijk inschrijven. Inschrijven