Een aantal beroepsgroepen in onze maatschappij kampt met lichamelijke klachten die het gevolg zijn overbelasting bij hun beroepsuitoefening. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan kappers, verzorgenden en beeldschermwerkers. Ook een hoge werkdruk in het algemeen leidt vaak tot lichamelijke klachten. Een goede preventie tegen de genoemde klachten is een goede massage. Helaas kun je een algemene, preventieve massage niet overal geven. Ook ontbreekt vaak de tijd om een therapeut te bezoeken. Toch is het van groot belang dat structureel wordt gewerkt aan spierontspanning en stressreductie. Dit in het belang van de gezondheid van de werknemer. Uiteraard heeft ook de werkgever een groot belang. Ziekteverzuim is een grote kostenpost voor bedrijven.

Wat is Stoel Shiatsu

De uiterst effectieve stoelbehandeling is geënt op Shiatsutherapie en wordt uitgevoerd op een daarvoor ontworpen stoel. De cliënt hoeft zich daarbij niet te ontkleden. Deze behandeling is dus bij uitstek geschikt om binnen een bedrijf te worden toegepast. Vanwege de aangegeven achtergrond noemen we deze behandeling Stoel Shiatsu. Een Stoel Shiatsubehandeling is een korte, ontspannen en activerende drukpuntmassage voor nek, schouder, rug, armen en handen op een daarvoor ontworpen ergonomische stoel. Daarbij wordt gewerkt aan verlaging van (spier)spanning en stress. Kleding blijft aan en er is geen oliegebruik. Stoel Shiatsu is gericht op verzorging en preventie. Deze behandeling is bij uitstek geschikt om binnen een bedrijf of instelling te worden toegepast, en kan tevens in de behandelpraktijk worden ingezet. De essentie van Stoel Shiatsu zit in de laagdrempelige en eenvoudige mogelijkheid tot veilige, bekwame aanraking, ten behoeve (spier)spanningverlichting en stressregulatie. Dit alles ten behoeve van het stimuleren van het zelfgenezend vermogen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze Stoel Shiatsu-cursus vormt een geheel op zich en is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor Stoel Shiatsu, en fysiek een stoelbehandeling kan uitvoeren. Voor zowel particulieren, als massagetherapeuten, medewerkers in de wellness-sector, et cetera, die meer willen weten over de mogelijkheden van Shiatsu en/of zittende massagetechnieken en/of daarna eventueel verder willen gaan met een langlopende opleiding. De cursusdeelnemer dient zelf bij aanvang van de cursus over een massagestoel te beschikken en deze mee te nemen naar de cursus.

Inhoud cursus

Na het volgen van de cursus heeft de cursist de volgende resultaten:

· Bevordering van eigen deskundigheid en houding als masseur, zowel fysiek als mentaal ten opzichte van cliënt met betrekking tot Stoel Shiatsu;

· Begrijpen dat lichaam en psyche met elkaar verbonden is;

· Kennis van eigen lichaam als therapeutisch instrument. De focus op ademhaling, de ontspanning van het lichaam en het gebruik van het eigen lichaamsgewicht voor de juiste hoeveelheid werkdruk;

· Correct gebruik van vingers, duimen, handen, ellebogen en stand van knieën en voeten;

· De alarmpunten op de rug (Yu punten) in relatie tot het Centrale Zenuwstelsel;

· De juiste werking van druk uitoefenen, en de relatie en reactie op het autonoom zenuwstelsel

· Kennis en kunde van de stoelkata: correcte houdingen voor het uitvoeren van Stoel Shiatsu, om te weten wat een gevolg kan zijn van hoe en waar men de handen plaatst.

Data, locatie en kosten

De cursus zal plaats vinden op zeven zaterdagochtenden van 9.00 – 12.00 uur.

Data najaar 2024:
– zaterdag 14 september
– zaterdag 21 september
– zaterdag 5 oktober
– zaterdag 12 oktober
– zaterdag 19 oktober
– zaterdag 30 november
– zaterdag 7 december

De lessen vinden plaats op locatie:
Loopsportcentrum Noord
Regattaweg 5
9731 AJ Groningen.

De kosten bedragen € 550,- / Early bird: 495,- / extra kosten ivm accreditatie certificaat 60,-

Accreditatie KTNO nummer: K12918 2 EC De cursus is op HBO niveau geaccrediteerd door de Stichting Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen – KTNO

Cursisten ontvangen op de eerste lesochtend een syllabus met de theorie en beschrijvingen van de uit te voeren stoelmassage.

Geïnteresseerd?
U kunt uzelf hier gelijk inschrijven. Inschrijven