Opleiding Sportmassage Groningen

Opleiding Sportmassage is opgericht in 1985 en leidt jou op tot erkend sportmasseur. De Opleiding Sportmassage heeft  zelf ontwikkeld cursusmateriaal, dat regelmatig aan het werkveld wordt getoetst. De vakken anatomie, fysiologie, historie, taping en sportmassage zijn verwerkt in een boek waar vele sportmasseurs reeds succesvol hun diploma aan te danken hebben.

Even voorstellen

Jan Douma – Docent & eigenaar

Mijn naam is Jan Douma. In 2019 heb ik de Opleiding Sportmassage Groningen overgenomen en geef ik met veel plezier les aan verschillende klassen. Naast dat ik les geef heb ik een passie voor masseren, hardlopen en outdoor activiteiten. Ik heb een eigen sportmassage praktijk genaamd Doumax, daarnaast een winkel op het gebied van outdoor activiteiten en loopsporten zoals trailrunning, survival Steenbok Sport. Tevens ben ik voorzitter en hoofdtrainer van loopgroep gRUNN Voor Informatie kunt U altijd contact opnemen via:
info@opleidingsportmassage.nl of 06 22 56 44 73

Rianneke Balkenende – Manueel werkend therapeut en Docent stoelshiatsu

Mijn naam is Rianneke Balkenende. Ik behaalde mijn diploma’s Manueel Praktizijn en Advanced Shiatsu Practitioner bij Dutch Bodywork Academy. En heb mij bekwaamd in littekenbehandelingen en de polyvagaaltheorie. Mijn HBO-achtergrond als contextueel hulpverlener heeft me daarnaast veel inzichten gegeven in de invloed van mentale processen op de werking van ons lichaam. En binnen mijn Manuele Praktijk gebruik ik alle inzichten en geleerde vaardigheden bij het werken aan stressregulatie en herstel van veerkracht. Ik werk met veel plezier binnen het Loopsportcentrum in Groningen en in mijn praktijk in Drachten. www.rilegs.nl. En als docent Stoelshiatsu voor de Opleiding Sportmassage en de Yn Balâns Akademy.

Roselinde Tichelaar-Zanen – Docent

Hoi, ik ben Roselinde Tichelaar-Zanen. Ik heb 15 jaar met veel plezier in het voortgezet onderwijs gewerkt als docent biologie, scheikunde en natuurkunde. 4 jaar geleden heb ik besloten het roer om te gooien en ben ik gestart met de studie Fysiotherapie. Om de studie fysiotherapie zo volledig mogelijk af te maken heb ik ook de opleiding sportmassage afgerond. Jan Douma heeft mij op de opleiding leren kennen als iemand die een grote kennis anatomie en fysiologie bij zich draagt en iemand met veel kennis over didactiek. Vandaar is er besloten mij aan te nemen als docent bij de opleiding sportmassage. Ik breng graag mijn kennis over op een energieke en creatieve wijze waarbij ik werk vanuit mijn jarenlange ervaring als docent

Eric Koops – Docent blessurepreventie

Mijn naam is Eric Koops en woonachtig in Zevenhuizen. Sinds 2006 ben ik begonnen met masseren en ben sindsdien steeds meer aanvullende opleidingen en cursussen gaan volgen, zodat ik veelzijdig mijn behandelingen kan geven om zo aan de vraag van cliënten te voldoen.

In 2009 heb ik de opleiding tot Manueel Praktizijn® aan de Dutch Body Academy voltooid. De onderdelen voor manueel Praktizijn® zijn: Klassieke of sportmassage, Segmentale massagetherapie en Shiatsu therapie.

Naast mijn praktijk aan huis geef ik ook les in Sportmassage en sportverzorging, Wellnessmassage, Blessurepreventie, geef ik praktijklessen in sportmassage en sportverzorging voor de NHA, ontspanningsmassage en Nikta gecertificeerde EHBO/BLS cursussen en examentrainingen sportmassage en sportverzorging.